28 Nisan 2015 Salı

Aşk'ı ya yaşarsın ya da yazarsın.....

geçen gün bir filmde geçiyordu:

"Aşk'ı ya yaşarsın ya yazarsın" diye.

Peki sadece yaşarken yazabilenler nolacak?? Ya da yaşadığını sanırken, yazdığından emin olanlar ne yapacak??

Örneğin bendeniz. Dibine kadar yaşarken o duyguyu, dilime hakim olabilirken, elime hakim olamayan ben..Dilindekileri yutmayı tercih ederken, içindekileri elindeki sadece 29 harfle ifade edebilen ben.. elindeki o harflerle, evirip çevirip onlarca duyguyu paylaşabilen ben..

Harfler aynı.. sayısı ne arttı ne de azaldı.. ama onları sıraya dizen duygu kalmadı ki üstadım. Bekliyorum öylece. boş sayfaya bakıp bekliyorum günlerdir. Hadi be kızım diyorum.. yaz bişey.küçücük de olsa yaz. İki satır da olsa uydur işte.

Nafile. çıkmıyor hiçbirşey.

Yazdırmıyor, daha önce onca şeyi döktürten adı aşk olan şey.

Kimbilir belki de artık adı değişti duyulanın.

Alışkanlıklar..sadece bu.. bencillikler yumağı..

Herkes birbirini kaybetmekten korkuyor..Sonuna kadar tüketmeden bırakmıyor ucunu..Bitsin istiyor iyice.Bitenin ne olduğu belli.. sadece vakitler.. seneler.. yaşamlar bitiyor..

Birşeyleri yakalamaya, tekrar diriltmeye çalışırken, diğer taraftan bir sürü şey var ki ölü toprağı serpilmiş duygular.

Farkettiğinde hiçbirşeyin aynı olmadığını, bu sefer de hırsların alıyor maşayı eline.Sende bitenin, karşındakinde bitmediğini varsayıyorsun.Umuyorsun.İnsanın nüvesi böyle.

Olsun be kardeşim.. güzel de yaşadım diyebilmek en güzeli belki de.

Sevmek mi isterdin sevilmek mi demiş ya biri.Sanırım sevmek en güzeli. Sevilmekte, ne kadar rolün var ki. Karşındaki istemiş sevmiş işte.. Ama senin sevmen öyle mi?? Sen hergün bir tuğla örüyorsun o sevdaya.Hergün yeniden yenileniyorsun.Her yeni güne bir daha en tavanda heyecanlarla başlıyorsun. Kendini besliyorsun. Güzelleşiyorsun. Gözlerinin içinde dans ediyor her bir duygu.

En güzeli de o değil mi zaten. Herkes baktığında sana, anlıyor sevdanı gözünün bebeğinden. Aşık işte diyor, ne güzel.

Ama eğer gözünün içine bakıp da, geçen akşam Despina'da yanıbaşındaki o durgun güzel:) diyorsa, "aynı değil gözünün içi, mutlu değil eskisi gibi" diye.. işte o zaman anlıyorsun ki, gözünün bebeğine ulaşmış kalbinden yola çıkan sevdanın çürük çarıklığı.

Kimin suçu deme güzelim.. kimsenin değil suç. Yaşamın fitratı böyle.. herşey başlar ve biter. Sen de sadece seyredersin.Aslında içindesindir oyunun ama ancak dışına çıkıp da seyredebildiğinde görürsün o gerçeği. Tükettiğin sevdayı..

Geçmiş olsun mu demek lazımdır bilmem ama süre dolmaktadır bilesin.Kum saati akıyordu akmasına da, artık hızını sorgulamak lazımdır. Eğer yüreğin yetiyorsa, o kum saatini tekrar çevirirsin doludan boşa doğru aksın diye.. Yoksa eğer o sevdaya inancın, bırak bitene kadar dökülsün dibine..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder